Col·laboració en la impressió de proteccions contra la COVID-19



La situació actual provocada per la COVID-19 està fent sorgir iniciatives de tot tipus. Una d'elles és la que prové del món Maker i que consisteix en fabricar material de protecció contra el coronavirus amb impressores 3D.

Des del GDG Tarragona hem volgut posar el nostre granet de sorra en aquesta complicada situació i els membres de l'organització s'han adherit a la iniciativa solidària de la provincia de Tarragona. Des de l'inici del confinament les nostres impressores 3D estan fabricant viseres de protecció per al personal sanitari, de farmàcies, de residències, la policia i protecció civil, i tots aquells col·lectius que les puguin necessitar.




Aquestes viseres estan autoritzades pel Departament de Salut de la Generalitat, protegeixen completament la cara contra esquitxos i prevenen el contagi de la COVID-19. Les impressions es realitzen utilitzant material PLA, PETG o ABS, malgrat que principalment s'ha utilitzat PLA perquè era el material que teniem inicialment en stock cadascún dels membres participants.



Un dels problemes que ha sorgit després d'estar imprimint durant dies es la falta de material per a poder imprimir. Tots els voluntaris amb impressora 3D han començat a fabricar proteccions amb el material que tenien a casa i poc a poc aquest s'ha anat exhaurint. Aconseguir-ne més amb el confinament i l'alta demanda d'aquest producte a internet, que en molts llocs s'ha acabat el stock, no ha estat tasca fàcil.

Gràcies a la col·laboració i donacions d'entitats i particulars s'ha pogut continuar imprimint aquestes viseres de protecció pel personal sanitari. Aquest ha estat el cas d'en Carles Barberà, professor del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, que va fer l'aportació de 12 bobines de material PLA o l'Escola Pompeu Fabra de Reus, on el Claustre de Professors ha donat 6 bobines de PLA i l'AMPA ens han deixat les seves 2 impressores 3D per a que poguéssim imprimir molta més quantitat en menys temps.




Valorem molt positivament que membres de la comunitat que són professors d'instituts de la ciutat de Reus, com és el cas del Institut Baix Camp, ens hagin ofert bobines de material o les seves impressores en cas de necessitat. O que el Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques ens oferís les seves impressores tan bon punt es van assabentar d'aquesta iniciativa.

Tanmateix, iniciatives com Sicnova amb aportacions puntuals de material han permès que la tasca d'impressió hagi pogut continuar i no hàgim tingut mancança de material PLA.




La fabricació d'aquestes viseres és un treball en equip on tothom aporta alguna cosa. La iniciativa de la demarcació de Tarragona està formada per molta gent que realitza diferents tasques, totes elles importants.

La iniciativa maker canalitza les peticions de viseres que li arriben, gestiona els encàrrecs entre els equips de voluntaris i en fa la distribució entre personal sanitari, de residències de gent gran, policia i protecció civil, farmàcies i altres col·lectius que en puguin necessitar.




Les viseres fabricades mitjançant impressores 3D estan formades per dos parts, la montura i el plàstic protector. Nosaltres concretament imprimim la montura de la visera, posteriorment altres voluntaris de la iniciativa les passen a recollir i altres voluntaris amb els materials necessaris, acoplen el plàstic protector a les montures impresses.




En els últims dies també s'estan imprimint salva orelles per a les mascaretes, ja que després de portar-les posades tantes hores, els professionals acaben patint ferides a les orelles i a la cara.



Després de llegir la notícia potser et fas la pregunta de si pots col·laborar amb la iniciativa.
I efectivament pots col·laborar en la fabricació de viseres protectores i salva-orelles. Pots donar-te d'alta al portal que ha creat l'organització del GDG Tarragona  https://makers.3dactivistes.org/ . El portal ha estat creat per ajudar a la coordinació de recollida de peces impresses en 3D, l'alta de nous makers i el seguiment de la producció diària.
Al portal també podreu trobar la producció diària, les peces de cada tipus que s'han entregat com a donació i les recollides en temps real en qualsevol moment.



Entradas populares de este blog

Game Jam WomenTechmakers Tarragona 2023

Resumen Women Techmakers: Reus

GDG Garage Series: Android TV